(ВІДЕО) На Харківщині луганчанки перевозили майже 740 тисяч гривень та 300 банківських карток у пакунках з борошном

НАЗАД
23 лютого 2016 11:39

Учора в рамках проведених спільних заходів прикордонники Харківського загону, співробітники УСБУ та фіскальної служби запобігли черговій спробі незаконного переміщення через кордон значної суми грошових ко

Учора в рамках проведених спільних заходів прикордонники Харківського загону, співробітники УСБУ та фіскальної служби запобігли черговій спробі незаконного переміщення через кордон значної суми грошових коштів. Не допустити переправлення коштів вдалося у ході реалізації інформації, яку отримали співробітники СБУ.

Учора ввечері в пункт пропуску «Чугунівка» на виїзд з України прибув автомобіль «Опель» під керуванням громадянина України. Так як інформація щодо можливого переміщення даним транспортним засобом грошей з приховуванням від прикордонно-митного контролю у правоохоронців  вже була, то й автівку відразу вивели для додаткової перевірки.

Під час огляду авто та особистих речей пасажирів, спільною оглядовою групою було виявлено, що пакунки з борошном та сипучими продуктами харчування, що вони перевозили, вже були відкриті раніше. Перевіривши їх правоохоронці знайшли приховані майже 740 тисяч гривень та 298 карток різних банківських установ.

Жительки Луганщини, які у такий спосіб перевозили кошти та картки, пояснили, що картки було зібрано у жителів Луганської області, котрі мешкають на підконтрольній бойовикам території, після чого вони прибули до Харкова, де зняли з них готівку та з нею поверталися додому. Також попередньо було встановлено, що робили вони це не безкоштовно. 

Кошти передано представникам фіскальної служби, складено протокол про порушення митних правил.

Це вже не перший випадок вилучення великої суми коштів в пунктах пропуску Харківського загону за останній період. Нагадаємо, що прикордонниками Харківського загону спільно з представниками СБУ та фіскальної служби у минулі вихідні у пункті пропуску «Чугунівка» було вилучено близько 850 тисяч  гривень.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси