Охороняти кордон допоможе зв'язок з супутником

НАЗАД
19 березня 2013 14:26

У рамках модернізації техніки, що перебуває на озброєнні в підрозділах Держприкордонслужби, відомство завершує оснащення легких патрульних літаків сучасни

У рамках модернізації техніки, що перебуває на озброєнні в підрозділах Держприкордонслужби, відомство завершує оснащення легких патрульних літаків сучасними станціями супутникового зв’язку.

Екіпаж з робочого місця оператора буде забезпечений надійним та стійким зв’язком на усіх ділянках кордону, у виключній (морській) економічній зоні (В(м)ЕЗ) та територіальному морі, що значно підвищить оперативність та ефективність виконання завдань з охорони державного кордону. До складу цього комплексу зв’язку (комплексної інтегрованої телекомунікаційної системи), вбудовано ще дві авіаційні трекінгові системи:   космічна та GSM, які дають можливість в реальному часі висвітлювати інформацію стосовно переміщення літака і видачі координат його місцезнаходження, швидкості руху, висоти та курсу у відомчій системі ГАРТ-16 з періодичністю кожні 3-6 секунд.

Після перевірки у повітрі працездатності та якості супутникового зв’язку, літаки з новою станцією будуть допущені до експлуатації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси