Охоронці кордону виявили мотодельтаплан у прикордонні Буковини

НАЗАД
19 травня 2017 09:54

Учора вранці на Буковині прикордонники від військовослужбовців ЗСУ отримали інформацію про появу мотодельтаплану поблизу кордону.

Учора вранці на Буковині прикордонники від військовослужбовців ЗСУ отримали інформацію про появу мотодельтаплану поблизу кордону.

Вже невдовзі, під час перевірки інформації та проведення пошукових заходів прикордонники відділу «Мамалига» Чернівецького загону в н.п. Подвірне виявили мотодельтаплан, що належить місцевому мешканцю - громадянину України. Громадянин підтвердив, що він дійсно здійснив несанкціонований політ на власному мотодельтаплані. А з місця польотів чоловік автомобілем перемістив апарат вже в розібраному стані.

По даному факту проінформовано правоохоронні органи. Громадянина України за виліт у контрольованому прикордонному районі без спеціального дозволу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 202 КУпАП.

Варто зазначити, що учасники таких польотів нерідко затримувались співробітниками Держприкордонслужби та неодноразово притягувались до відповідальності, в тому числі за використання літальних апаратів для переміщення контрабандних сигарет. Тому Державна прикордонна служба наголошує, що власникам малих повітряних суден потрібно обов’язково повідомляти про наміри польотів у прикордонні до органу охорони кордону. В іншому разі власнику такого судна може загрожувати навіть конфіскація повітряного транспорту.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси