Одинадцять прикордонників та собака Кіра

НАЗАД
02 квiтня 2023 15:03

Артем проходить службу в прикордонному відомстві вже 10 років.

Він родом з Вінниччини. Військову кар’єру починав з навчання в Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби, у Великих Мостах на Львівщині. Був кінологом. Його чотирилапим помічником тоді була німецька вівчарка на прізвисько Агат. Але із вступом на навчання до прикордонного вишу, Артем вимушений був залишити собаку. Зараз він проходить службу в Харківському прикордонному загоні.

З дитинства Артем на псевдо Кориш мріяв мати собаку, своє маленьке «шерстяне чудо».

«Я полюбляю полювання. Коли знаходишся наодинці з природою, коли емоційно поєднуєшся з барвами пейзажів нашої Батьківщини. Спочатку вагався – чи взяти собі чотирилапого друга, чи ні, потім довго вибирав породу та усе-таки зупинився на мисливській таксі. Дівчинку назвав Кіра», - розповідає Артем.

«В ніч на 24 лютого 2022 року я знаходився на службі, патрулював ділянку. Усе почалося миттєво, це було як давно спланований сюжет. Все зашуміло, над головою полетіли ракети з росії, ворожі літаки розсікали небо над нами, лунали вибухи. Дуже важко було повірити та ще складніше прийняти правильне рішення – як діяти далі!? Оговтавшись від початкового шоку, прийняв рішення відійти в тил ділянки та зайняти більш вигідні позиції. У салоні автівки нас було одинадцять прикордонників та моя дівчинка Кіра, яка знаходилася завжди поряд, не відходячи ні на крок. Як ми вже потім жартували – одинадцять прикордонників та собака», - згадує прикордонник.

«Далі були переміщення, нові місця, нові бойові завдання, вихід на нові позиції, втрати…. Моя Кіра завжди була поруч – вона зі мною і в тилу, і на позиції, під час відпочинку та під обстрілами. Своїми оченятами на позиціях поблизу ворога вона супроводжує прикордонні наряди та радісно зустрічає, махаючи хвостом, побратимів, які повертаються з позицій. Кіра чує неладне раніше за нас. Вона попереджає хлопців про небезпеку, допомагаючи вчасно заховатися від ворожих снарядів. Коли ми на позиціях, вона теж з нами пильно виглядає ворога вдень та вночі. Хлопці дуже звикли до неї та й вона звикла до нас. Кіра з нами нерозлийвода та працює на одну мету – Перемогу над ворогом. І так вже склалося, що це талісман нашої прикордонної застави», - ділиться враженнями Кориш.

Зараз Артем на Харківщині, виконує завдання у складі Сил оборони. В планах Артема – одружитися зі своєю нареченою Тетяною та після Перемоги відкрити власну кав’ярню у Вінниці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси