Одеський загін морської охорони відзначив 39 річницю

НАЗАД
11 жовтня 2015 12:58

Одеський загін морської охорони урочистим шикуванням на стоянці кораблів та катерів відзначив 39 річницю свого існування, як окремої військової частини. Славетна історія охоронців морських кордонів містить

Сьогодні Одеський загін морської охорони урочистим шикуванням на стоянці кораблів та катерів відзначив 39 річницю свого існування, як окремої військової частини.

Починаючи з 1918 року, підрозділи та корабельно-катерний склад загону входили структурно до складу різних військових формувань. Але окремою військовою частиною загін морської охорони став 11 жовтня 1976 року.

Славетна історія охоронців морських кордонів містить багато героїчних подій, важких втрат та кропіткої буденної праці.

Пам’ятаючи гідний приклад попередників, сьогодні морські прикордонники продовжують славні традиції, прагнуть відповідати високому званню захисника недоторканості кордонів рідної країни.

Свято тісно переплетене із службою – немає в охороні кордонів вихідних! Просто перед урочистим мітингом до пункту базування прибули тактичні корабельно-катерні групи, що протягом тижня контролювали визначені райони.

Після рапорту командирів про виконання наказу, вперше перед особовим складом частини був пронесений новий Бойовий прапор, що вручався кожному військовому формуванню на урочистому параді на День Незалежності України цього року.

Кращих захисників України відзначено військовими званнями, відомчими відзнаками, грамотами та подарунками. Бійцям, що виконували завдання у зоні проведення АТО вручили державні нагороди.

На знак вшанування пам’яті загиблих в зоні АТО моряків-прикордонників військовослужбовці та запрошені на свято школярі підшефних шкіл, учні морського ліцею, волонтери та шефи, що опікуються долею підрозділів Одеського загону морської охорони, ветерани загону та члени сімей військовослужбовців поклали квіти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси