«Очі кордону бачать далеко. Сучасні засоби контролю не залишать «сліпою» жодну ділянку нашого кордону», - Ігор Клименко

НАЗАД
04 березня 2023 22:16

Міністр внутрішніх справ України під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних влад зазначив, що МВС вже розпочало розробку механізму відновлення безпечного простору в Україні після перемоги.

Захід відбувся сьогодні, 4 березня, під головуванням Президента України Володимира Зеленського за участі керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, урядовців, представників місцевих та регіональних влад.

Серед інших проєктів, які мають на меті посилити правопорядок на території України, є «Система моніторингу безпеки», «Безпека публічних просторів», «Безпека на дорогах», «Безпека територіальних громад». Особливо актуальним залишається «Безпечний кордон».

«Наразі через повномасштабну війну залишається тимчасово не контрольованою Україною сухопутна ділянка кордону з російською федерацією у 922 км. Силами оборони країни було повернуто контроль над ділянкою у 395 км українсько-білоруського кордону та більш як 1000 км на кордоні з росією. Ми працюємо над осучасненням засобів контролю: камери відеоспостереження з тепловізорами, керовані новітнім програмним забезпеченням по всій лінії державних рубежів, не залишать «сліпою» жодну ділянку нашого кордону. На деяких відрізках ми вже працюємо з таким оснащенням. Очі кордону бачать далеко», - розповів міністр внутрішніх справ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси