ОБСЄ сприяє боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин в Україні та на державному кордоні

НАЗАД
07 червня 2018 16:20

Зустріч організовано за підтримки уряду Німеччини і Франції та проведено під керівництвом Секретаріату ОБСЄ та Державної прикордонної служби України як ініціатора проведення Оцінки потреб.

Близько 30 представників урядових міністерств та відомств України разом з співтовариством донорів зібралися сьогодні у Києві для проведення важливої зустрічі з обговорення ключових питань з Оцінки потреб у боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин (WAE) на державному кордоні України та поза ним та визначення потенційних сфер співпраці в рамках проекту.

Директор Департаменту Секретаріату ОБСЄ із запобігання транснаціональним загрозам    Раза Остраукайте наголосила на важливості Оцінки потреб, так як це основа для надання технічної допомоги та підтримки організації розвивати спроможність української влади в ефективній боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин (WAE).

«ОБСЄ шляхом поєднання партнерства на національному та міжнародному рівнях готова надавати допомогу державним органам влади України у боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин», -  зазначила Остраукайте.

«Проект співпраці з ОБСЄ забезпечить нам можливість сприяти запровадженню найкращих міжнародних практик та досвіду, підвищення кваліфікації та технічних можливостей, а також зміцнення міжрегіональних механізмів співпраці та координації, необхідних для ефективної протидії незаконному переміщенню через державний кордон», - зауважив під час свого виступу перший заступник Голови державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк.

Співтовариство донорів – представлене такими країнами як Німеччина, Франції та Польща, висловило готовність підтримати Україну на шляху у боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Зустріч організовано за підтримки уряду Німеччини і Франції та проведено під керівництвом Секретаріату ОБСЄ та Державної прикордонної служби України як ініціатора проведення Оцінки потреб.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси