Обмін досвідом. Делегація Національної академії Держприкордонслужби побувала у вишах сектору безпеки і оборони

НАЗАД
17 березня 2021 12:41

Делегація Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького побувала у вишах сектору безпеки і оборони.

Делегація Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором генерал-майором Олександром Луцьким побувала в Національній академії Національної гвардії України, Харківському національному університеті внутрішніх справ та Харківському національному університеті Повітряний Сил імені Івана Кожедуба.

Метою візиту було налагодження дієвих механізмів міжвузівської співпраці, обговорення подальших напрямів удосконалення підготовки офіцерських кадрів, ознайомлення з навчально-матеріальною базою вишів та забезпечення подальшого розвитку взаємних зв'язків у сфері освіти та науки. Впродовж двох днів під час зустрічей представники вишів обговорювали питання міжвузівської взаємодії у науково-дослідній, навчально-методичній, соціально-культурній та інших сферах. Також в ході роботи, керівники вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти) підписали відповідні договори про співпрацю. Крім того, було досягнуто домовленостей про аналогічні візити представників приймаючих сторін до Національної академії ДПСУ  та подальші, взаємні цільові візити науково-педагогічного складу.

У Національній академії Нацгвардії прикордонники, окрім іншого, ознайомились з аспектами сучасної практичної підготовки офіцерів. Гвардійці продемонстрували навчально-тренувальний комплекс з вогневої підготовки, новітні тренажери, мультимедійні та бойові тири. Поліцейські розповіли охоронцям кордону про специфіку та шляхи вдосконалення підготовки правоохоронців, продемонстрували навчально-тренувальний криміналістичний полігон, навчальний відділ поліції, центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, спеціалізовані навчальні аудиторії, стрілецький комплекс та інші об’єкти університету. Офіцери Повітряних Сил поділились унікальним власним досвідом, продемонстрували провідні об'єкти своєї навчальної бази, новітні тренажери для підготовки пілотів, симулятори повітряного бою, комплекси підготовки фахівців радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних підрозділів, тощо.

Попри стислі терміни, харків'яни тепло зустріли колег, забезпечили насичені та цікаві програми візитів, максимально відверто обговорювали питання та поділились унікальним досвідом у сфері підготовки офіцерських кадрів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси