Обманом і підкупом четверо українців намагалися виїхати за кордон

НАЗАД
24 квiтня 2023 12:31

Цими вихідними на Закарпатті четверо наших співвітчизників спробували вирішити питання із прикордонниками за допомогою хабарів.

Зокрема 1000 доларів США за безперешкодний перетин держрубежу запропонував прикордонникам в пункті пропуску «Тиса» водій легковика «Renault» української реєстрації. Він сподівався, що за хабар його пасажиру дозволять виїхати до Угорщини попри сфальшовані документи. 25-річний хмельничанин надав на контроль витяг з розпорядження ОВА, відповідно до якого він прямував як волонтер за позашляховиком для потреб ЗСУ. Втім, у ході перевірки документів прикордонники встановили, що вони підроблені.

Ще двоє хабародавців намагалися підкупити прикордонників в пункті пропуску «Малий Березний». Під час паспортного контролю правоохоронці відмовили чоловікам у пропуску через те, що ті не мали необхідних документів, які б дозволили їм виїзд за межі України у період дії воєнного стану. Тож правопорушники, обидва закарпатці, сподівалися «вплинути» на рішення прикордонників за допомогою хабарів у розмірі 400 доларів США та 50 євро.

Крім того, у пункті пропуску «Ужгород» жителька Закарпаття замість документів, які б підтверджували законність виїзду її чоловіка за кордон, вклала у паспорт 300 доларів США.  Як результат, проблем у подружжя побільшало. Чоловікові у пропуску відмовили, а його дружині довелося надавати пояснення у відділку Нацполіції.

У всіх випадках прикордонники направили до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак правопорушень, відповідальність за які передбачена ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Окрім того, у діях хмельничанина вбачаються ознаки правопорушення за ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси