Нюх – їх потужна зброя

НАЗАД
22 травня 2023 16:39

Завдяки своїм унікальним носикам службові собаки стали найкращими помічниками для прикордонників. Вони допомагають шукати зброю та наркотики, виявляють та затримують порушників державного кордону.

Одна з найскладніших задач для собаки – це пошук вибухівки. Це не лише важко фізично, це й небезпечно. У такій роботі важлива повна взаємодія між кінологом і собакою та чітке виконання команд.

«Шукаючи вибухонебезпечні предмети важливо розуміти свою собаку. Виявивши вибухівку, чотирилапий напарник має попередити господаря, але ні в якому разі не кусати, не гавкати та не рухати лапою, оскільки знайдений предмет може вибухнути», - розповів прикордонник Назар Лугавцов.

Аби стати справжніми професіоналами Назар та його чотирилапа помічниця Кора постійно займаються та вдосконалюють свої навички, адже, незважаючи на сучасне обладнання, краще за хвостатих виявити вибухівку не може ніхто.

Тож, в мирний час і під час війни чотирилапі залишаються вірними та відданими помічниками та допомагають боронити державні рубежі та рятують життя, іноді, ціною власного.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси