Новобранці Донецького прикордонного загону присягнули на вірність Українському народові

НАЗАД
07 листопада 2022 12:08

Днями понад 200 прикордонників Донецького прикордонного загону склали Військову присягу.

Новобранці, які за покликом серця вступили до лав прикордонників, обрали для себе почесну та відповідальну справу – боронити країну від рашистських загарбників. Цей день залишиться в їхній пам’яті назавжди, адже Військова присяга складається один раз на все життя!

У воєнний час ця подія має особливе значення. Адже новоприбулі військовослужбовці поповнили лави прикордонного загону, персонал якого, в складі Сил оборони, з перших днів рашистської навали героїчно боронив країну на Донеччині та брав участь у обороні Маріуполя. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, начальнику Донецького прикордонного загону полковнику Валерію Падителю та підполковнику Ігорю Дашко (посмертно) присвоєно звання Героїв України.

Новобранці мають на кого рівнятися, щоб продовжувати славетний шлях прикордонного загону до безумовної перемоги над ворогом.

На завершення капелан, отець Любомир прочитав молитву та окропив побратимів свяченою водою.

«Сьогодні ви берете на себе відповідальність боронити Батьківщину, її суверенітет та неподільність, народ та землю. Переконаний, що всі ви гідно продовжите нашу славетну історію й непорушно будете дотримуватись Військової присяги. Успіхів вам на цьому благородному шляху», – зазначив у своїй промові отець Любомир.

Також наприкінці заходу офіцери отримали чергові військові звання, а кращі військовослужбовці були заохочені грамотами та відомчими відзнаками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси