Нові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

НАЗАД
08 лютого 2024 10:58

Днями в Житомирському обласному центрі зайнятості відбулася зустріч з представниками силових відомств для обговорення працевлаштування та професійного вдосконалення осіб, звільнених за станом здоров’я з органів МВС України та членів сімей постраждалих.

До заходу також долучилися представники Житомирського  прикордонного загону.

В ході обговорення співробітники Держприкордонслужби узгодили зі службою зайнятості практичні дії у разі звільнення персоналу зі служби за станом здоров’я. Здебільшого це стосується військових, які брали безпосередню участь у бойових діях або здійснювали інші заходи, що пов’язані із захистом Батьківщини й бажають продовжувати працювати після звільнення.

Сьогодні служба зайнятості має відповідні можливості та проводить активні заходи із навчання, професійного розвитку та працевлаштування колишніх військових. Поряд з цим прикордонне відомство турбується про свій персонал та його майбутнє, адже Державна прикордонна служба України цінує та поважає кожного співробітника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою.

За результатами зустрічі сторони опрацювали та підписали План спільних заходів щодо працевлаштування, навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації осіб, звільнених зі служби за станом здоров’я та членів сімей постраждалих. Домовленість та підписаний документ передбачає можливість допомоги звільненому зі служби військовослужбовцю та відповідного його супроводу фахівцями у разі оформлення ваучера на навчання, навчання чи перенавчання в центрах професійно-технічної освіти державних центрів зайнятості, безпосереднього пошуку роботи чи отримання гранту для започаткування та розвитку власного бізнесу. Поряд з цим спеціалісти мають можливість надавати допомогу у разі складання особою резюме, підготовці її до співбесід, опанування нової професії, проводити профорієнтацію дистанційно, а також здійснювати індивідуальне супроводження кожної особи спеціалізованим кар’єрним радником до, під час та після працевлаштування, а також ведення бізнесу.

Загалом процедура знайдення вектора професійного розвитку доволі проста. Зацікавлені військовослужбовці, які звільнятимуться за станом здоров’я, а також члени сімей постраждалих, за бажання, отримують інформацію в прикордонному загоні про відповідні можливості подальшого працевлаштування. Заповнюють відповідну анкету та надалі скеровуються до служби зайнятості, де з ними проводитимуться відповідні заходи. Також, у військовій частині призначено відповідного фахівця, що координуватиме цей напрямок роботи та здійснюватиме обмін даними між зацікавленими сторонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси