Нове маскування для прикордонних спецпризначенців

НАЗАД
09 лютого 2022 12:55

Любов до рідної землі та відданість спільній справі змогли захистити країну у 2014 році, коли ворог пішов на нас війною.

Саме тоді зародилося новітнє військове волонтерство, до якого тією чи іншою мірою долучилися мільйони українців.

«Пригадую весну 2014 року, коли ми рухались колоною на Схід на посилення кордону. Тоді ще ніхто не знав, що попереду війна і що охорона державного кордону переросте в оборону. Але, вже тоді звичайні люди виходили на дорогу, і закидали в наші тентовані борти та кабіни техніки хто що міг. Хтось виносив консервацію, хтось мішок картоплі чи пак води…, а хто просто махав у слід. До речі, це було не в окремому регіоні чи населеному пункті, а вздовж усього шляху Україною..» – розповідає боєць ДОЗОРу.

На восьмому році війни волонтерський рух в Україні лише посилився. І прикладів цьому безліч. Очільником одного з таких рухів є колишній військовослужбовець 10 мобільного прикордонного загону ДОЗОР Юрій Кулачек, який у 2015, 2016 роках особисто брав участь в антитерористичній операції, а після демобілізації і до нині продовжує свою боротьбу у волонтерському строю. Не менш активним учасником волонтерського руху є й Віктор Туринський – керівник ТОВ «ТД Ірбіс».

Нещодавно до підрозділу спеціального призначення ДОЗОР Держприкордонслужби у Харкові з волонтерським візитом завітали представники підприємства та презентували бійцям маскувальні костюми сучасного зразка АТАКА   Multicam Alpine, що забезпечать маскування під час організації служби на місцевості в зимовий період.

«Наш колектив не має права залишатись осторонь на тлі російської агресії та брязкання зброєю біля кордонів України. І ми вносимо свою данину для підтримання обороноздатності Держави» – зазначив Віктор Туринський.

Сьогодні не лише Україна, а і весь цивілізований світ об’єднався проти загарбника біля кордонів нашої Держави. І, ми щодня стаємо сильнішими. Разом – сила!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси