(ВІДЕО) Низький уклін та шана прикордоннику Сергію Лакею…

НАЗАД
20 червня 2023 09:00

У Дунаївцях, що на Хмельниччині, відкрили меморіальну дошку захиснику України, випускнику Національної академії Держприкордонслужби України підполковнику Сергію Лакею.

Він героїчно загинув у 2022 році під час виконання бойових завдань на Донеччині. Меморіальну дошку встановили на фасаді ліцею №3, де навчався Сергій,  у день коли йому мало б виповнитися 36 років.

Після літургії та освячення дошки слова вдячності за життя та подвиг Героя висловлювали родині прикордонника керівники місцевої громади та ліцею, командири та друзі Сергія. Також заступник ректора Національної академії Держприкордонслужби України полковник Павло Лисак вручив сім’ї Героя медаль «Захиснику Вітчизни», якою офіцер був нагороджений за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі. Також прикордонники та близькі Сергія поклали квіти на Алеї Героїв міста та до могили прикордонника.

Підполковник Сергій Лакей під час повномасштабного вторгнення проходив службу в Луганському прикордонному загоні. Прикордонник не вагаючись став на захист рідної країни, виконуючи бойові завдання практично «на нулі». Він жив правдою та волею України та завжди був на захисті справедливості!

9 березня 2022 року, після бою у населеному пункті Терни Краматорського району Донецької області, з прикордонником було втрачено зв'язок. Після деокупації населеного пункту було підтверджено загибель Сергія Лакея в тому запеклому бою.

Маємо пам'ятати та передавати наступним поколінням історії наших мужніх Героїв! Низький уклін та шана Воїнам, які стали на захист рідної країни та віддали найдорожче – своє життя!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси