Незаконні мігранти з Афганістану прямували в Австрію, шріланкійці вважали Ужгород за країну ЄС, а алжирці скористалися Інтернетом

НАЗАД
05 жовтня 2012 13:21

4 громадян Афганістану затримали цими вихідними на Закарпатті.

4 громадян Афганістану затримали цими вихідними на Закарпатті. Зупинили незаконних мігрантів вночі після спрацювання сигналізаційного пристрою прикордонники відділу «Ужгород». До омріяної Європи «мандрівники» не дійшли кількасот метрів. Як стало відомо, чоловіки мали намір потрапити в Австрію. Проте під час нічної «прогулянки» провідник групи наказав афганцям зупинитися для відпочинку, а сам зник. З їх слів за свою подорож кожен з них виклав з кишені по 2 тисячі доларів США.

Ще 4 незаконних мігрантів затримали на залізничній станції Ужгорода. Чоловіки саме вийшли з потяга. Як пояснили затримані, вони є громадянами Шрі-Ланки та планували потрапити в одну з країн ЄС. Напередодні чоловіки познайомилися з однією особою, яка згодилася їм допомогти в незаконній подорожі. За свої послуги «новий товариш» забажав зі шріланкійців по 1500 доларів США з кожного. Після розрахунку чоловік забрав в них паспорти та наказав їхати до Ужгород, запевнивши їх, що це вже буде Європа і там можна буде попросити політичного притулку.

Напередодні вихідних на ділянці Чопського прикордонного загону «попалися» і двоє алжирців. Наприкінці минулого місяці, після закінчення підготовчих курсів, вони вступили на навчання до одного з університетів Дніпропетровська. Проте у зв’язку з тим, що за навчання потрібно було платити, вони вирішили незаконно потрапити до Франції, щоб працевлаштуватися. Вибір країни був обумовлений тим, що родичі одного з них проживають саме там. Свій маршрут громадяни Алжиру спланували за допомогою мережі Інтернет. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси