Нескорені і гідні найкращих нагород… На Сумщині сім’ї полеглого воїна-прикордонника вручили державну нагороду

НАЗАД
04 листопада 2023 11:09

Життя старшого солдата Миколи Лосятинського обірвалося 12 лютого 2023 року під виконання завдань, пов’язаних із захистом Батьківщини.

26 липня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонник Микола Лосятинський нагороджений державною нагородою – медаллю «За військову службу Україні», посмертно.

Нагороду дружині, доньці й синочку загиблого старшого солдата Миколи Лосятинського вручив заступник начальника 5 прикордонного загону з персоналу полковник Сергій Любашевський.

Наказом Голови Держприкордонслужби України солдату Миколі Лосятинському присвоєно військове звання «старший солдат», посмертно.

 «На превеликий жаль, ми зустрічаємося не у радості, не на святі, а з приводу великого болю та втрати нашого побратима, для вас чоловіка, батька. Повірте, болить однаково за всіх. Кожна втрата – це дуже важко. Ваш чоловік, ваш батько гідно виконав свій обов’язок. Він справжній Герой-прикордонник, який без жодних сумнівів і вагань, як справжній воїн, захищав нашу країну. Віримо, що жертовність вашої роди не даремна, не даремна для всієї країни, заради майбутньої нашої великої Перемоги», – зазначив Сергій Любашевський.  

До повномасштабного вторгнення росії в Україну Микола Лосятинський працював за кордоном. У перші дні війни повернувся до України і приєднався до підрозділів територіальної оборони в м. Суми, а згодом був призваний на військову службу за призивом під час мобілізації, на особливий період, до лав Державної прикордонної служби України.

Після проходження навчання у Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, Микола Лосятинський проходив службу в одному з прикордонних підрозділів Сумського прикордонного загону.

12 лютого 2023 року під час виконання завдань з охорони й оборони державного кордону на Сумщині, старший солдат Микола Лосятинський загинув. Незадовго до цього трагічного дня йому виповнилося 50 років.

Вічна пам’ять і слава Миколі Лосятинському та усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси