Не сумнівайтесь! Перемога буде за нами!» – прикордонник Юрій

НАЗАД
03 травня 2023 12:06

Військовослужбовець Юрій, в минулому інженер промислового та цивільного будівництва, з перших років вторгнення в Україну російських окупантів пішов боронити Батьківщину.

Тоді так само схід країни палав від обстрілів та жорстких сутичок з ворогом. Під час одного з запеклих боїв, з усього складу бойової машини піхоти ЗСУ, Юрій залишився неушкодженим один - водій-механік загинув, командир екіпажу був тяжко поранений, а ще боєць втратив свого товариша та багато побратимів.

 «Дякую вам хлопці, що ви прийшли та звільнили нас.., що вони тут коїли й страшно згадати».  Ці слова і постать змученої жінки літнього віку зі сльозами на очах назавжди закарбувались у моїй пам’яті», - згадує Юрій про звільнення в 2015 році Торецька, що на Донеччині.

У 2017 році він приймає рішення продовжити службу із захисту країни у лавах Державної прикордонної служби України та разом з «зеленими беретами» у 2022 році мужньо стримує повномасштабне вторгнення рашистів. Зараз прикордонник разом зі своїм підрозділом воює з окупантами на Запорізькому напрямку.

За значні досягнення у захисті суверенітету та територіальної цілісності України охоронець кордону нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції», нагрудним знаком «Ветеран війни Учасник бойових дій», а нещодавно отримав відзнаку Міністерства оборони України медаль «За сприяння Збройним Силам України».

 «У мене родина та маленький син. І хто, як не я, захистить їх? Вони надихають мене до боротьби з окупантами і додають мені неймовірних сил. І ми ворога будемо бити до останнього. Жодного тут не залишимо.  Не сумнівайтесь! Перемога буде за нами!»  - каже прикордонник.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси