«Не дозволю ображати тих, кого люблю»

НАЗАД
22 сiчня 2024 15:15

Сергій – військовослужбовець Державної прикордонної служби України з великим досвідом у кінології, добрим серцем, яке вміє любити всіх, окрім ворогів.

Про зелений кашкет мріяв майже з дитинства, бо народився та виріс у прикордонні на Харківщині. Ще тоді він чітко вирішив, що буде прикордонником, а любов до тварин надихнула стати кінологом.

«Кінологічну службу розпочав у 2005 році у місцевому відділі, тоді ще міліції, але мрія дитинства стати прикордонником-кінологом не полишала мене. У 2016 році, після реформи Національної поліції, я перейшов до лав Державної прикордонної служби України. За період служби серед моїх чотирилапих помічників було багато порід. Усі підопічні – різні, всі зі своїми характерами та примхами. Любов до всіх була однакова, бо це мої напарники, помічники та друзі, але якось вже склалося, що з вівчарками мені було простіше знайти спільну мову», – розповідає Сергій.

Ранок 24 лютого 2022 року надовго залишиться в пам'яті та серцях багатьох українців, його прикордонник зустрів на службі разом зі своїм чотирилапим другом. Під час нападу на Україну Сергій виявив надзвичайну хоробрість і відданість своїй державі та сміливо вступав у бої з ворогом.  

 У липня 2023 року під час виконання одного із завдань дрон московитів скинув боєприпас, в результаті чого прикордонник дістав осколкове поранення. А далі - лікування та реабілітація. Допомогли Сергію одужати любов та турбота рідних, а ще пернаті, яких він обожнює.

 «Мені здається, що з самого народження мій дідусь Іван вдихнув цю чудову любов до тварин та птахів у моє серце. У дитинстві я багато часу проводив з ними. Мені дуже хотілося, щоб вони були завжди поруч, тому вже десь у десять років у мене з’явився перший мінізоопарк з хом'ячками та папугами. Потім це все почало переростати у хобі. Це підтримали дружина Ірина та діти - донька Юля і син Максим, які доглядають за ними, коли я знаходжуся на службі», – розповідає прикордонник.

Зараз Сергій продовжує захищати Батьківщину на Харківському напрямку. Прикордонник зазначає, що мріє звільнити усю країну від окупантів, а після Перемоги запросити побратимів подивитись його чарівних пернатих друзів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси