«Не для того Україна століттями виборювала свою незалежність, щоб жити під ворожим триколором!»

НАЗАД
19 лютого 2023 14:42

Курсант першого курсу Національної академії Державної прикордонної служби України Даніїл Москаленко родом із Сумщини.

Одразу після школи він підписав контракт з Держприкордонслужбою України — надихнувся прикладом батька, який понад 20 років служив на кордоні.

У лютому 2022 року Даніїл був змушений достроково перервати свою щорічну відпустку та з’явитися за командою до свого відділу прикордонної служби. Даніїл одразу зрозумів, що ситуація дуже серйозна, тому порадив матері та сестрі з маленькою дитиною скоріше збиратися та евакуюватися до рідних в іншу область. Сам хлопець продовжував виконувати бойові завдання у складі свого підрозділу. Згадує, як відчувалося, що всі складнощі служби не марні, коли бачив ту радість та надію, з якими їх зустрічали мешканці звільнених населених пунктів. Військовим знаходили необхідні ліки, пригощали смаколиками, діставали заховані від окупантів жовто-блакитні прапори...

Одного з літніх днів прикордонний підрозділ було атаковано дроном. Серед побратимів Даніїла були вбиті та поранені, а сам прикордонник отримав контузію. Даніїл нагороджений відзнакою «За мужність в охороні державного кордону».

Після лікування молодий чоловік вирішив вступати до прикордонного вишу, адже бажання вчитися на кінолога у Даніїла було вже давно. Каже, що навчатися легко – адже за плечима отриманий на кордоні досвід, з багатьма дисциплінами він вже знайомий на практиці. У майбутньому прикордонник хотів би використовувати свої знання для того, щоб вдосконалювати прикордонну службу, зокрема вводити інновації в кінологічне забезпечення охорони державного кордону. Наразі вдома на нього чекає вірний чотирилапий напарник породи Різеншнауцер, з яким Даніїл охоронятиме кордони України. Майбутній офіцер-прикордонник вірить, що Україна обов’язково відсвяткує свою Перемогу. Родини, які змушені були жити в розлуці, знову об’єднаються і в країні запанує мир та злагода.

«Не для того Україна століттями виборювала свою незалежність, щоб жити під ворожим триколором! Українські військові впевнені та вмотивовані, щоб вигнати рашистів з нашої землі», – запевняє Даніїл Москаленко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси