Не дати ворогу шансів

НАЗАД
09 травня 2023 10:21

У начальному центрі Морської охорони мобілізовані військовослужбовці протягом трьох тижнів опановували базову загальновійськову програму підготовки.

Військовослужбовці без досвіду проходження військової служби долали смугу перешкод, вчилися орієнтуватися на місцевості, відточували майстерність стрільби на полігоні, аби виконувати завдання за визначеною посадою та вміти витримувати як фізичні, так і психологічні навантаження.

Водночас суттєву увагу приділено й напрацюванню навичок з тактичної медицини та виживання в польових умовах. Під час відпрацювання протоколу MARCH, що діє за стандартами НАТО, старший викладач відділення загальної підготовки Сергій Корчевий відточкував з військовослужбовцями алгоритм дій та надання домедичної допомоги в умовах, наближених до бойових.

 «Ця підготовка дуже важлива, адже вона суттєво збільшує шанси на виживання. Як наші, так і наших побратимів. Оборона, наступ, протокол MARCH, аеророзвідка, зв'язок на полі бою – це базово необхідний мінімум навченості, який потрібний всім, хто одягнув військовий однострій і не лишився осторонь боротьби з ворогом, який нахабно вдерся до нашої країни», - ділиться солдат Андрій Д’яченко.

Після закінчення навчання бійці відправляються у свої підрозділи, в складі яких виконуватимуть завдання з оборони країни від ворога.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси