Назавжди в прикордонному однострої…

НАЗАД
22 серпня 2023 09:17

Двом сім’ям військовослужбовців Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса, які загинули під час виконання бойових завдань на сході України, вручили державні нагороди.

Заслужені ордени дружинам загиблих прикордонників вручив заступник начальника Східного регіонального управління з персоналу полковник Койда Костянтин. «Про подвиг Кошеля Віктора та Галкіна В’ячеслава народ України буде пам’ятати завжди. Вони загинули в бою із загарбниками мужньо захищаючи нашу країну від російських окупантів на Донеччині. Низький уклін побратимам, вічна слава Героям», - зазначив Костянтин Койда.

Підрозділ Віктора Кошеля виконував завдання з відсічі та стримування збройної агресії рф на Донеччині в населеному пункті Бахмут. Одного дня отримавши оперативну інформацію про захід на околиці Бахмута великої кількості противника, підрозділ Віктора атакував ворога зненацька, в результаті чого було знищено близько 3-ох десятків окупантів та 3-ох взято в полон. В бою Віктор завжди був сміливим та відданим, страху в його очах не було, сміливо йшов до кінця. Таким пам’ятають його побратими. Але, на жаль, 20 лютого 2023 року, прикриваючи відхід побратимів, Віктор загинув.  

З повномасштабним вторгненням рф в Україну, В’ячеслав активно займався волонтерською діяльністю, перевозив гуманітарні вантажі з Одеси до Миколаєва для поранених військових. Проте невдовзі вирішив взяти до рук зброю. 27 червня 2022 року по позиціях складу зведеної групи В’ячеслава, противником наносився інтенсивний обстріл, в ході якого одна з реактивних гранат, що була застосована за допомогою СПГ-9, влучила поруч з укриттям в якому знаходився В’ячеслав. У результаті вибуху військовослужбовець отримав поранення несумісні з життям, серце його перестало битися назавжди.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі старшого сержанта Кошеля Віктора та майстер-сержанта Галкіна В’ячеслава Указом Президента України посмертно нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

Вічна шана охоронцям державних рубежів…

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси