Найважче - це не встигнути надати допомогу…

НАЗАД
04 червня 2022 10:04

Віталій – фельдшер одного з прикордонних підрозділів, який дислокується на Харківщині.

У 2014 році майбутній охоронець державних рубежів закінчив медичний коледж, а вже у 2016 році розпочав службу в одному з підрозділів охорони кордону Державної прикордонної служби України. 

На початку широкомасштабного вторгнення рашистів в Україну ворог завдав підступного удару по місцю розташування одного з підрозділів прикордонників. Велика кількість військовослужбовців отримали тяжкі поранення, але завдяки швидким та професійним діям Віталія, тоді були врятовані багато прикордонників.

Віталій зазначає, що медична допомога пораненому – це насамперед командна робота, адже від злагодженості дій та професіоналізму команди залежить, чи виживе боєць.

«Найважче у роботі бойового медика — не встигнути надати допомогу. Мені пощастило з колективом. І я вдячний кожному з них за неймовірну підтримку та самовідданість, завдяки чому ми разом долаємо всі труднощі, з якими зараз стикаємося під час рятування життя наших побратимів», — розповідає Віталій.

Військові фельдшери роблять свою роботу мовчки й швидко. Інколи, аби не зупинилось серце у важкопораненого солдата, у медиків є всього кілька хвилин і жодного шансу на помилку. Завдання фельдшерів - стабілізувати стан бійця та передати у госпіталь, і вони дуже радіють, коли ті, кого вони відправили до госпіталю, потім кажуть: «Ми – живі, дякуємо тобі».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси