«Найсолодшим призом нашої перемоги буде свобода»

НАЗАД
19 грудня 2022 12:41

Буковинець Іван – особистість творча і багатогранна. Режисер, продюсер, медійник, він понад усе завжди прагнув свободи і саморозвитку.

Переломним моментом у житті Івана, як і у мільйонів українців, став початок повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Іван розповідає, що йому знадобилася доба, аби усвідомити усе, що відбувається у нашій державі, і прийняти відповідне рішення. Уже з 25 лютого чоловік почав займатися активною волонтерською діяльністю, долучався до охорони громадського порядку спільно з поліцією у рідних Чернівцях.

Однак, згодом Іван зрозумів, що настав час ставати до зброї. Він прийняв рішення обороняти Україну в лавах Державної прикордонної служби. Після курсу навчань та тренувань солдат Іван у складі бойового підрозділу вибув спочатку на північ, а потім на схід нашої країни. Прикордонник пригадує, що найскладнішим моментом для нього було саме переміщення з півночі на схід. Острах невідомості, втім, швидко перетворився на лють і рішучість.

«Головне, - розповідає Іван, - чітко усвідомити, для чого ти тут і чого прагнеш. Коли ти доходиш до цього усвідомлення, виникає внутрішня необхідність боротися до кінця, аби завершити справу. Ми прийшли сюди за перемогою і ми її здобудемо. А найсолодшим призом нашої перемоги буде свобода. Це, як на мене, одна з основних цінностей людини».

Впродовж трьох місяців Іван виконував бойові завдання на Донеччині. Найважчі бої, як він розповідає, їх підрозділ зустрів у Слов’янську. На щастя, їм вдалося повернутися додому без бойових втрат.

Після короткої відпустки та періоду відновлення Іван разом зі своїм підрозділом днями знову вибув для виконання бойових завдань. Хлопці сподіваються, що цього разу неодмінно повернуться з перемогою.

Ми також щиро віримо у це. Щасти вам, наші Захисники! Перемога – за нами!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси