Навизначена втрата – безліч відчуттів

НАЗАД
13 липня 2024 11:15

Капелан Національної академії Державної прикордонної служби України Денис Дяченко провів дводенний тренінг «Психологічний супровід родин зниклих безвісти»

У заході взяли участь капелани Державної прикордонної служби, Збройних сил та Національної гвардії.

На жаль, тема тренінгу є дуже актуальною сьогодні, в умовах воєнного часу. Невизначена втрата – унікальний тип втрати, що викликає особливий вид горя, який не має завершення. Причиною цього є не слабкість людини, а двозначність ситуації, оскільки зберігається надія на те, що родич живий. Водночас виникає безліч відчуттів, які неможливо пережити у зв’язку з цією реальністю.

Досвід кожного капелана унікальний і під час тренінгу була можливість підсилити цей досвід теорією. Душпастирська опіка військовослужбовців та їхніх родин є частиною капеланського служіння, тому важливо вдосконалювати свої навички, щоб якісніше допомагати сім’ям безвісти зниклих.

Тренінг проводився під егідою Міжнародної асоціації психологів по роботі з горем та тяжкою втратою в рамках проекту «Розробка та впровадження психологічної підтримки для сімей тих, хто зник безвісти на основі останніх міжнародних наукових досліджень» за підтримки ГС «Українська Гельсінська спілка з прав людини».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси