Навіки в «Небесному ДОЗОРі»

НАЗАД
18 травня 2024 09:34

У хвилину мовчання вшановуємо пам'ять воїнів-прикордонників Олександра Уварова, Владислава Нежуту, Дениса Великоцького та Данила Марюхна.

Після відбиття нападу на Київ та Чернігів, загону було визначено нові завдання - участь у контрнаступальній операції на Харківщині. Завдяки сміливим і рішучим діям бійців, впродовж квітня – червня 2022 року, було звільнено низку населених пунктів області.

18 травня 2022 року, було отримано черговий наказ на штурм ворожих позицій на поблизу н.п. Дементіївка на Харківщині. Під час окупації ворог встиг закріпитися та ретельно підготувати позиції на цьому напрямку. Штурм здійснювався під щільним вогнем, але прикордонники у складі малих бойових груп змогли наблизитись до позицій окупантів і вступити в стрілецький бій. Це була група бійців «ДОЗОР-Харків». У відповідь загарбники відкрили вогонь з мінометів і танка…

Цього дня під час штурму ворожих позицій в Дементіївці загинули за Україну четверо наших воїнів-прикордонників. Вони були першими під час повномасштабного вторгнення московитів, хто вступив до лав «Небесного ДОЗОРу» та відкрив відлік «чорних» дат для загону спеціального призначення.

Підполковник Олександр Уваров. Псевдо – «Анзор», «Михалич» - щиро та з повагою називали між собою  побратими. Врівноважений за будь-яких складних обставин, перший заступник начальника відділу і в бій ішов першим, вів за собою.

 Майстер-сержант Владислав Нежута. Псевдо – «Шаман». Справжній друг, завжди відкритий і готовий допомогти, пояснити, підтримати – згадують побратими. Фахом медика володів досконало. Захоплювався новим, любив туризм і подорожі, брав участь і часто перемагав у змаганнях з кросфіту.

Старший сержант Денис Великоцький. Псевдо –«Лис». Вправний і життєрадісний, вразив побратимів силою характеру ще під час відбору до підрозділу, коли з геть стертими ногами здолав 20-кілометровий марш та інші випробування. Таким був і в бою.

 Сержант Данило Марюхно. Псевдо – «Грек». Наймолодший у відділі, проте «душа компанії»: гуморист, веселун, підбадьорював байками-жартами завжди, навіть у складні моменти служби.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до Указу Президента України, усіх чотирьох прикордонників нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Україна втратила своїх вірних синів. Вони навіки в строю та в нашій памʼяті.

Спочивайте, брати, та тримайте небо над Україною!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси