Навички з тактичної медицини – запорука життя воїна

НАЗАД
24 березня 2023 09:10

Перша медична допомога на полі бою – це надважливий чинник порятунку життя пораненому, адже багато смертей у бою стаються ще до того, як поранений дістанеться до лікарні, і життя постраждалого залежить від людини, яка надає їй першу допомогу.

Саме тому досвідчені інструктори завітали до Херсонського прикордонного загону та провели заняття з тактичної медицини для прикордонників за всесвітньо прийнятим алгоритмом армій НАТО «MARCH» – сучасна система допомоги пораненому.

Під час заняття за допомогою спеціального обладнання кожен військовослужбовець відпрацьовував кілька умовних ситуацій поранення та доводив свої дії до автоматизму. Охоронці кордонів практикували тампонування рани, накладали турнікети та вивчали алгоритм дій під час медевакуації пораненого. Саме доведення своїх дій до автоматизму на практиці є основою життя на полі бою.

«Ми вирішили відвідати наших побратимів - прикордонників на Херсонському напрямку та удосконалити їхні навички в тактичній медицині, тому що вони попри постійні обстріли окупантів, ризикуючи власним життям стоять на захисті наших рубежів та завдають відчутних втрат ворогу», - зазначив інструктор.

Такі заняття надзвичайно важливі сьогодні, адже бувають випадки, коли поруч немає досвідченого бойового медика. Безумовно, такі знання можуть знадобитися під час порятунку товариша та зберегти власне життя!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси