Навчальний центр Морської охорони Держприкордонслужби відзначив 17-ту річницю

НАЗАД
03 липня 2019 09:50

Навчальний центр морської охорони – єдиний в Україні, який готує персонал не просто за морськими спеціальностями, а здійснює навчання саме моряків-прикордонників.

Тут готують молодших спеціалістів прикордонної служби, що охоронятимуть державний кордон на морі, річках, інших водних об’єктах прикордоння. Матроси, мотористи, фахівці застосування навігаційних приладів та систем, радіолокаційних, гідроакустичних станцій та комплексів, артилерійського озброєння та інші напрямки підготовки здійснюються спеціально розробленими курсами від одного до трьох місяців.

Сучасна динаміка розвитку науково-технічного прогресу та вдосконалення обладнання має шалені темпи, отже і підготовка майбутніх фахівців потребує нарощування рівню знань. Тому керівництво Регіонального управління морської охорони щільно працює над вивченням можливостей розширення навчально-матеріальної бази центру щодо оснащення тренажерним обладнанням сучасних зразків. Навчальний центр морської охорони має плідні напрацювання щодо обміну досвідом з іноземними колегами. Щороку проводиться цілий спектр різноманітних тренінгів, як із виїздом українських груп до навчальних центрів Румунії, Молдови, Туреччини, так й із запрошенням фахівців Польщі, Румунії, США для проведення циклів підготовки безпосередньо на базі НЦМО.

Для персоналу Морської охорони, який вже має досвід служби, але стикається із новими технологіями, обладнанням, стандартами на базі Центру діють курси підвищення кваліфікації терміном до 4-5 тижнів. Під час таких занять моряки-прикордонники не тільки поглиблюють знання за фахом чи вивчають новинки техніки й електроніки, а ще й мають змогу покращити рівень англійської мови.

Викладацький склад Навчального центру морської охорони формувався з досвідчених фахівців, які раніше проходили службу на посадах корабельно-катерного складу Морської охорони, які добре знають свою справу та методично діляться теоретичними знаннями та практичними навичками.

Капітан 1 рангу у відставці Анатолій Ніколаєнко, в минулому заступник командира - начальник навчального відділу Морського навчального прикордонного загону, що існував до 2000 року. Зараз викладає декілька дисциплін, серед яких кораблеводіння, технічні засоби навігації. Капітан 2 рангу запасу Олександр Бекало, в минулому очолював радіотехнічну школу Морського навчального прикордонного загону. Працюючи викладачем в Навчальному центрі, готує фахівців з експлуатації та ремонту радіотехнічних засобів надводних кораблів. Начальник Регіонального управління морської охорони контр-адмірал Олег Костур, вітаючи персонал Навчального центру сказав: «Шлях морського прикордонника — важкий і відповідальний, насичений щоденною працею, ризиком для життя, віддаленістю від рідних, від дітей. Але, це дуже почесний шлях. В Ізмаїльському навчальному центрі морської охорони цей шлях починається. Тому, саме тут ми маємо закласти такий базис, який дозволить нам на десятиріччя вперед забути про некомпетентність, відсутність нових кораблів, нових методик, елементарних побутових умов. Сьогодні це непросто втілювати в життя, тому що ми воюємо. Сьогодні випускники Навчального центру виконують бойові завдання в зоні проведення ООС, в акваторії Чорного моря, на річці Дунай та в інших районах. Підкреслюю: прикордонники завжди виконують саме бойові завдання. Наша головна задача — забезпечити безпеку нашої рідної землі і мирне майбутнє наших дітей».

Понад 50 співробітників Навчального центру були відзначені відомчими нагородами та відзнаками місцевої влади й взаємодіючих структур.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси