Науково-просвітницький форум «Кордон мужності та героїзму» в Одесі

НАЗАД
16 вересня 2023 08:26

У заході взяли участь прикордонники органів та підрозділів Державної прикордонної служби України, науковці, освітяни та студентство вищих навчальних закладів міста.

З нагоди прийдешнього Дня захисників та захисниць України науковці Національної академії Державної прикордонної служби України спільно з Південним регіональним управлінням та Регіональним управлінням Морської охорони ініціювали проведення Науково-просвітницького форуму «Кордон мужності та героїзму». Метою даного форуму є збереження національної пам’яті про воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та формування історичної пам’яті українського народу про героїзм прикордонників і прикордонниць у збройному опорі російському агресору. У заході взяли участь прикордонники органів та підрозділів Державної прикордонної служби України, науковці, освітяни та студентство вищих навчальних закладів міста. Оскільки захід орієнтований на національно-патріотичне виховання молоді, серед запрошених були також учні міських шкіл та ліцеїв.

Майданчиками Форуму стали також Міжнародний гуманітарний університет та Одеський Державний університет внутрішніх справ. Під час заходу відбулася презентація книжної серії «Шлях до перемоги», артбуку «Кордон незламності: війна через об’єктив» та часопису «Наука під час війни», підготовленого науково-педагогічним складом прикордонного вишу. Емоційно зустріла аудиторія виступи Героїв-прикордонників, які безпосередньо брали участь в обороні державного кордону та поділилися з гостями своїми думками та спогадами. На завершення заходу представники Національної академії подарували примірники репрезентованих видань військовослужбовцям та іншим учасникам форуму.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси