Наші Герої нескорені назавжди

НАЗАД
24 травня 2023 12:37

Як не втратити сенс життя і продовжити боротьбу – курсанти-прикордонники зустрілися з відомим спецпризначенцем Олександром Дарморосом.

Учора в Хмельницькій обласній бібліотеці курсанти Національної академії взяли участь у тематичній зустрічі зі спецпризначенцем, військовим розвідником та ветераном російсько-української війни Олександром Дарморосом. Захід відбувся в рамках акції-вшанування «Сила нескорених» та з нагоди Дня Героїв України.ї

Сьогодні ветеран на посаді психолога, а раніше спецпризначенець виконував численні бойові завдання, в ході одного з яких отримав множинні осколкові поранення, втратив зір та залишився без частини ноги. Олександр переніс численні операції, пережив роки лікування та реабілітації в українських лікарнях та американських клініках та не втратив сили духу і повернувся до активного життя, зокрема навіть взяв участь у марафоні Морської піхоти США.

Під час зустрічі Герой поділився із курсантами своїм життєвим і військовим досвідом, розповів про важке відновлення після отриманого поранення та проходження реабілітації. Військовий говорив й про те, що допомагає мотивувати себе, як опановувати власні емоції та допомагати пораненим, використовуючи та поєднуючи психологічні техніки та набуті знання. Також ветеран розповів, як знайшов себе в службі у новому статусі, як морально сприймати своє становище та не опускати руки, і, що не менш важливе,  стати корисним для підтримки побратимів.

 «Героєм людину роблять її вчинки, а не те, що про неї розповідають», – відповідав Олександр на питання курсантів, пояснюючи чому не любить, коли його називають героєм та додавав, що знає чимало військових, які робили героїчні вчинки і роблять їх повсякчас, перемагаючи і агресора, і себе. 

Увесь час поруч з Олександром сиділа його Хена – собака-поводир, впевненість і спокій за господаря якої тільки підкреслював залізний характер та справжню волю до життя Героя. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси