Напередодні Євробачення Консультативна місія ЄС в Україні провела тренінги з прав людини і культурної обізнаності для українських прикордонників і митників

НАЗАД
05 травня 2017 13:30

Учора в Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни), де українські прикордонники і митники вже вітають величезну кількість гостей, що приїхали на пісенний конкурс «Євробачення 2017», Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) провела останній із трьох одноденних

Учора в Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни), де українські прикордонники і митники вже вітають величезну кількість гостей, що приїхали на пісенний конкурс «Євробачення 2017», Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) провела останній із трьох одноденних тренінгів із прав людини і культурної обізнаності.

«Прикордонники і митники — це така собі візитна картка країни, адже вони перші, з ким зустрічаються гості, які її відвідують, — зазначив керівник відділу КМЄС з питань стратегічного реформування сектора цивільної безпеки Брайан Річард, який сам є працівником митниці в Данії. — Отже, для іміджу кожної країни вкрай важливо, щоб прикордонники і митники, виконуючи своє першочергове завдання з охорони безпеки на державних кордонах, поважали культурні відмінності і не порушували права людини».

На тренінгу розглядалися два головні питання. По-перше, учасників ознайомили з міжнародними та національними законодавчими нормами та рекомендаціями щодо дотримання принципу рівності та недискримінації. По-друге, було підкреслено важливість недопущення навіть випадкових порушень, пов’язаних із нелюдським або таким, що принижує людську гідність, поводженням із представниками інших культур, які масово приїжджають із-за кордону.

«Я переконана, що для того щоб створити в державних установах належну культуру обслуговування, слід спробувати поставити себе на місце інших людей, відчути себе в їхній шкурі й поглянути на речі їхніми очима, — зазначила Сарі Раутарінта, радник і тренер КМЄС з прав людини і ґендерних питань. — Це має особливе значення, коли ми зустрічаємо людей, які дуже відрізняються від нас за своїм походженням або ґендерною ідентичністю».

Три одноденні тренінги проходили 27–28 квітня та 4 травня 2017 р. в Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни). Вони проводилися спеціально в рамках підготовки до пісенного конкурсу «Євробачення», але мають також і дещо ширшу мету — підвищення рівня захисту прав людини шляхом співпраці КМЄС з українськими партнерами у сфері цивільної безпеки.

Відмітимо, що всього на державному кордоні прикордонники вже оформили більше 600 учасників та гостей з понад 40 країн, які прибули на пісенний конкурс «Євробачення 2017». При цьому охоронцями кордону збільшено кількість прикордонних нарядів та організовано зустрічі груп делегацій біля трапу літаків. Також конкурсантів охоронці кордону супроводжують окремими коридорами та в пріоритетному порядку здійснюють процедури їх оформлення.Крім того, у взаємодії з іншими правоохоронними органами на високому рівні забезпечується підтримання правопорядку, а особлива увага в пунктах пропуску приділяється безпековій складовій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси