Напередодні Міжнародного дня донора прикордонники здали кров для маленьких пацієнтів Харківщини

НАЗАД
13 червня 2018 13:32

Учора кілька десятків співробітників Східного регіонального управління Держприкордонслужби та Харківського прикордонного загону побували в Обласному центрі крові м.Харків.

Учора кілька десятків співробітників Східного регіонального управління Держприкордонслужби та Харківського прикордонного загону побували в Обласному центрі крові м. Харків, в якому здали близько 10 літрів донорської крові. Таким чином прикордонники приєднались до акції: «Здай кров – врятуй життя» напередодні Міжнародного дня донора, який світ відзначає 14 червня.

Донорська кров піде на потреби онкологічного та гематологічного відділення Харківської обласної клінічної дитячої лікарні, в якій проходять лікування діти, котрі зіштовхнулись з недитячими діагнозами – раком крові та іншими онкологічними захворюваннями, а також пацієнти неонатального хірургічного відділення, єдиного в Харківській області, де рятують недоношених діточок вагою від 500 грамів.

Як розповів Головний лікар Харківського Центра крові Вадим Яворський, влітку через сезон відпусток донори здають кров рідше, ніж в інші сезони, тому така партія «рідини для життя» стане якраз в нагоді.

Після процедури прикордонники побували у Харківській обласній клінічній дитячій лікарні, де зустрілась з адміністрацією закладу та персоналом онкологічного і гематологічного відділень, передавши талони про здачу донорської крові для маленьких пацієнтів.

Сподіваємось, що кров охоронців кордонів врятує життя майбутнього нашої країни – дітей.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси