Напередодні Дня захисника України прикордонники провели уроки мужності

НАЗАД
13 жовтня 2016 12:33

Напередодні свята Дня захисника України співробітники Державної прикордонної служби України провели уроки мужності у багатьох школах, в тому числі і у навчальних закладах в Чернівецькій та Одеській областях.

Напередодні свята Дня захисника України співробітники Державної прикордонної служби України провели уроки мужності у багатьох школах, в тому числі і у навчальних закладах в Чернівецькій та Одеській областях.

Прикордонники Чернівецького загону завітали до учнів багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей. Військовослужбовці ознайомили дітей зі специфікою захисту державних рубежів. Ліцеїстам показали невеличкий відеоряд про життя та побут прикордонників і як здійснюється охорона кордону і пропускні операції в пунктах пропуску. Крім того, старшокласникам розповіли про участь «зелених кашкетів» в антитерорестичній операції на сході нашої країни. У свою чергу, учні, які із захопленням слухали розповіді прикордонників, подякували військовим за те, що охороняють спокій України. Вони розповіли, що і самі не раз передавали волонтерам допомогу для бійців, які служать у зоні АТО, в тому числі і прикордонників. Крім дитячих малюнків, ліцеїсти надсилали синьо-жовті стяги, щоб бійці на прапорах залишали свої побажання, повернення яких діти очікували із нетерпінням.

Також протягом двох днів прикордонники зустрічалися із учнями Ізмаїльського технікуму механізації та електрифікації сільського господарства та студентами Дунайського інституту Національного університету «Одеська морська академія».  Зустрічі проходили  у Ізмаїльському історичному музеї. У ході розповіді прикордонники показували свої світлини зі сходу. Адміністрація музею паралельно відкрила виставку присвячену АТО. До речі, майже усі експонати, що були представлені у музеї були надані прикордонниками Ізмаїльського загону після повернення із зони антитерористичної операції. Серед них – шматки від мін, ракет «Градів» та інше.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси