Наловили на мільйон. На напрямку українсько-білоруського кордону затримали дві групи браконьєрів

НАЗАД
15 березня 2023 14:07

Минулої доби на Чернігівщині та Київщині прикордонники затримали дві групи правопорушників, які займались незаконним виловом риби.

Двоє чоловіків викрили на Київському водосховищі поблизу села Рокошичі, в ході перевірки отриманої інформації співробітники оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону спільно зі співробітниками водної поліції. Вони займалися незаконною риболовлею за допомогою зяберних сіток. На момент викриття чоловіки встигли виловити більше 550 рибин різних порід, чим завдали збитків державі на майже 900 тисяч  гривень.

За фактом виявленого правопорушення відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо заподіяно істотну шкоду). Санкція статті передбачає штраф від 1700 до 3400 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Ще двох осіб та автомобіль підвищеної прохідності виявили за оперативною інформацією неподалік річки Тетерів. Помітивши прикордонний наряд, чоловіки в метушні здійснили спробу викинути два пакунки з незаконно виловленими водними ресурсами та забороненими знаряддями лову.

На місце виявлення вчиненого правопорушення прикордонники негайно викликали співробітників Національної поліції та Київського рибоохоронного патруля. Надалі під час огляду прилеглої території було виявлено 2 зяберні сітки завдовжки 200 м та незаконно виловлену рибу різних порід. Незаконні браконьєрські дії призвели до нанесення збитку державі на суму майже 160 тисяч гривень. Окрім цього, один з чоловіків, перебуваючи в контрольованому прикордонному районі, не мав при собі документів, що посвідчують його особу.

Наразі сітки та рибу вилучено. На порушника прикордонного режиму складено протокол за ст. 202 КУпАП. Окрім того, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 249 ККУ.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси