Нагороди знаходять своїх героїнь

НАЗАД
12 березня 2023 15:12

Інга боронить Україну з 2014 року.

Після закінчення Харківської юридичної Академії дівчина приєдналася до Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор», де після проходження підготовки у 169-му навчальному центрі «Десна» ім. князя Ярослава Мудрого стала в однострій з побратимами.

У 2014 році, залишивши чотирирічну доньку з чоловіком та бабусею захисниця вибула на передову. «Україна і родина – це ті дві найцінніші речі в моєму житті, без яких особистого щастя для мене не існує. Моя Батьківщина була в небезпеці, я мусила бодай щось зробити для її захисту, або тих, хто береже її від ворога», - ділиться відчуттями Інга.

Там на дівчину чекали неабиякі випробування. «Перші два тижні на Донеччині були схожі на справжнє пекло», - згадує Інга. «Бої та штурми за аеропорт не вщухали ані на мить, кількість поранених бійців росла з кожним днем, а ще важче було відчувати свою безпорадність, коли на твоїх очах життя захисників обривалось назавжди…».

Після пережитих жахіть на Сході тендітна захисниця намагалася віднайти себе в цивільному житті, розпочати власну справу, та все було марно: подумки дівчина завжди була з побратимами, які продовжували захищати рідну неньку.

«Україна – це єдина цінність, яку ми маємо і мусимо захищати, бо лише її ми передаємо у спадок нашим нащадкам», - говорить Інга.

У 2019 році Інга на псевдо «Відьма» вступила до лав Державної прикордонної служби України. Пройшовши відповідну підготовку з тактичної медицини та отримавши кваліфікацію санінструктора, прикордонниця разом з підрозділом вибула на схід країни для виконання завдань у складі операції Об’єднаних сил.

Повномасштабне вторгнення кремлівської орди застало «Відьму» на Півдні. Згодом її підрозділ вибув на посилення рубежів у Миколаївську область, далі була ротація на козацьку землю. Саме тоді охоронниця кордону твердо вирішила, що її місце наразі на Запорізькій землі, де проходить паралель між життям і існуванням під пильним і безжальним прицілом ворога. А маючи досвід з надання медичної допомоги в умовах бойових дій – вона зможе рятувати захисників від убивчих куль.

За значні досягнення у справі охорони суверенітету та територіальної цілісності України Інга нагороджена почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За заслуги перед Збройними Силами України», відзнакою Міністерства Оборони України медаллю «За сприяння Збройним Силам України» та нагрудним знаком Державної прикордонної служби України «За мужність в охороні державного кордону».

З такими відданими синами й доньками Україна неодмінно Переможе!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси