Наглядач «Вогню Свободи»

НАЗАД
25 липня 2023 09:53

Олег Федорович на псевдо «Чорний», до того як стати прикордонником, 16 років працював «наглядачем вогню» маяка на острові Зміїний.

24 лютого 2022 року випало саме на чергування Олега Федоровича. Доля особисто дала йому можливість спостерігати історичну подію, як близько 4-ї ранку до острова підійшли російські військові кораблі й почали погрожувати охоронцям острова.

Він бачив, як героїчно поводили себе наші бійці, чинили опір, здійснювали оборону та демонстрували неймовірну мужність, стоячи на захисті рідної землі та суверенітету.

З цивільних на острові перебувало ще кілька осіб і їм надали можливість евакуюватись на материк.

Через місяць після подій на острові, відчуваючи жагу до помсти за побратимів, які потрапили в полон, Олег Федорович спрямував свою лють у дію – він мобілізувався.

Спочатку служив в Ізмаїльському прикордонному загоні, а згодом, дізнавшись про формування добровольчої бригади «Сталевий кордон», не вагаючись приєднався до новоствореного штурмового підрозділу.

Після проходження інтенсивного курсу підготовки «Чорного» призначили командиром штурмового відділення і свій перший бойовий досвід він отримав у тяжких боях під Бахмутом.

Зараз він разом з побратимами продовжує воювати на сході України і мріє після Перемоги повернутись туди, де ні за яких умов не вгасає «Вогонь Свободи України» – маяк острова Зміїний.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси