Національна академія Держприкордонслужби провела X Всеукраїнську науково-практичну конференцію

НАЗАД
02 листопада 2017 15:58

Сьогодні Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького провела X Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему «Освітньо-наукове забезпечення діяльності складових сектору безпеки і оборони України»

Сьогодні Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького провела X Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему «Освітньо-наукове забезпечення діяльності складових сектору безпеки і оборони України».

Метою конференції було обговорення стану та перспектив розвитку освіти і науки, пошук шляхів вдосконалення взаємодії між правоохоронними органами і військовим формуваннями України під час спільних дій щодо забезпечення національної безпеки.

Також говорили про шляхи формування національної безпеки, сучасні освітні концепції безпеки, психологічні аспекти формування та розвитку майбутніх фахівців.

У конференції взяли участь представники Адміністрації Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони, Інституту законодавства Верховної Ради України, Інституту Служби зовнішньої розвідки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, провідних юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ України, представники Адміністрації Державної прикордонної служби, органів державної влади України, науковці науково-дослідних установ та науково-педагогічний персонал вищих навчальних закладів України.

Відкрив конференцію ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук, який привітав гостей Всеукраїнського форуму з науковою подією та акцентував увагу на актуальності її проведення.

«Сьогодні розвиток Державної прикордонної служби України відбувається в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України. Ми реформуємося, як правоохоронне відомство, виконуючи завдання як охорони, так і оборони державного кордону. Відповідно до даного вектору розвитку, діяльність Державної прикордонної служби України ґрунтується на трьох основних формах оперативно-службової діяльності: прикордонна служба, прикордонний контроль та оперативно-розшукова діяльність. Тому сьогодні приділяється значна увага оперативно-розшуковій діяльності, як одному з основних інструментів протидії таким негативним явищам на державному кордоні, як контрабанда наркотичних засобів, незаконна міграція, торгівля людьми, тероризм тощо. Питання підготовки висококваліфікованих оперативних співробітників є невід’ємною складовою освітнього процесу академії», – зазначив ректор  під час свого виступу перед колегами-науковцями.

Під час свого виступу радник Президента України доктор військових наук, генерал-армії України Віктор Назаренко закликав всіх присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять всіх українських воїнів і мирних громадян України, що загинули у війні, яку розв’язав російський агресор.

Також Віктор Олександрович, у відповідності до Указу Президента, вручив учасникам антитерористичної операції Державні нагороди.

У ході конференції була проведена робота за такими напрямами як, державне та військове управління оперативно-тактичного та стратегічного рівнів; правові шляхи формування національних безпекових і оборонних спроможностей; сучасні освітні концепції та технології підготовки майбутніх фахівців; психологічні аспекти формування та розвитку майбутніх фахівців; проблеми сучасної лінгвістики та навчання іноземних мов для професійного спілкування; озброєння, військова техніка та всебічне забезпечення оперативно-службових (бойових) дій структур сектору безпеки і оборони.

Свідченням ефективності заходу стала значна кількість учасників, які виявили бажання виступати на науковому форумі.

Учасники конференції також взяли участь у презентації навчально-матеріальної бази Національної академії та виставки технічних досягнень Державної прикордонної служби України.

Підбиваючи підсумки конференції, було акцентовано увагу на проблемних питаннях у сфері забезпечення національної безпеки України та шляхах їх вирішення. Учасники форуму відмітили позитивний вплив проведення науково-практичної конференції на стабілізацію всебічного забезпечення охорони та захисту державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси