Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького святкує 26-у річницю

НАЗАД
14 грудня 2018 12:01

Сьогодні, 14 грудня, Національна академія прикордонного відомства відзначила свою 26-у річницю від дня заснування. Це свято об’єднує в собі історичне минуле та сучасний освітній процес. Проте цьогоріч святкування Дня академії відбулося по-особливому.

Урочистості розпочалися на стройовому плацу вишу.

У святкових заходах взяли участь представники органів державної влади, Адміністрації Держприкордонслужби, ветерани-прикордонники, персонал академії та почесні гості.

Під час відкриття урочистого зібрання, ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук зазначив, що в усі часи професія прикордонника об’єднувала у своїх лавах кращих представників нашого народу. Нинішні охоронці кордону в час надзвичайно складних випробувань гідно продовжують звитягу минулих поколінь.

Олег Миколайович подякував усьому персоналу академії за сумлінне виконання службових обов’язків, чесну службу Батьківщині та безцінний вклад кожного військовослужбовця і працівника вишу в справу підготовки висококваліфікованих офіцерів для підрозділів охорони державного кордону України.

 «Академія вірно визначає головні акценти та швидко переформатоває освітній процес орієнтуючись на виклики сьогодення. У складний період колектив академії зберігає та примножує свої багаторічні традиції, употужнює матеріально-технічну базу, робить усе, щоб не розгубити кадровий потенціал. Усе це зміцнює заслужений авторитет і загальне визнання» – зазначив у своїй вітальній промові Директор Департаменту особового складу Держприкордонслужби генерал-майор Микола Маланчій. Зокрема під час свого виступу Микола Маланчій згадав усіх тих Героїв, які в боротьбі з російським агресором віддали своє життя: «Ми пам’ятаємо: 433 поранених, 12 із яких – представники академії, Павла Дияка та ще 69 прикордонників, які віддали найцінніше – своє життя, самовіддано захищаючи Батьківщину. Вічна слава і пам’ять героям!».

Після цих слів хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять Героїв, які загинули в запеклих боях за територіальну цілісність та незалежність України.

Під час урочистостей було заохочено персонал академії та вручено державні нагороди й відомчі відзнаки з нагоди річниці академії.

Зазначимо, що за час свого існування академія стала провідним навчальним закладом з підготовки справжніх патріотів нашої Батьківщини, які на високому професійному рівні виконують відповідальні завдання з охорони державного кордону України.

Так, за 26 років навчальний заклад виріс від простого артилерійського училища до Національної академії, аналогів якій не має у всій Україні. Завдяки якісній, кваліфікованій підготовці зі стін академії випустилися понад 10 тисяч офіцерів-прикордонників.

Академія пишається своїми досягненнями. На сьогодні Національна академія Державної прикордонної служби України – багатопрофільний спеціалізований вищий навчальний заклад, що має у своїй структурі 5 факультетів; інститут підвищення кваліфікації персоналу; докторантуру та ад’юнктуру; центр забезпечення навчального процесу; мовний центр; відділи, служби та підрозділи забезпечення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси