На Закарпатті знову затримано «геологів»

НАЗАД
15 травня 2020 12:15

Учора, 14 травня, прикордонники Мукачівського загону поблизу кордону виявили факт незаконного видобутку корисних копалин.

Під час патрулювання місцевості наряд відділення «Великий Бичків» зупинив «Урал», кузов якого було наповнено гравійно-піщаною сумішшю. Окрім водія в кабіні вантажівки перебувало ще двоє чоловіків – громадяни України, мешканці села Верхнє Водяне. Дозвільних документів на видобування корисних копалин у прикордонній смузі чоловіки не мали. У ході огляду місцевості, на береговій відмілині річки Тиса, якою проходить кордон з Румунією, прикордонники виявили місце незаконного видобутку.

За фактом виявлення правопорушення та для подальшої перевірки законності видобутку природних ресурсів, прикордонники повідомили компетентні органи.

На затриманих громадян складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 202 КУпАП.

Крім того, про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 240 ККУ «Порушення правил охорони або використання надр» до Нацполіції направлено повідомлення.

Варто зазначити, що надмірний та неконтрольований видобуток корисних копалин поблизу річок призводить до непередбачуваних наслідків під час повеней.

Нагадуємо, що Закон України «Про Державну прикордонну службу України» серед іншого, покладає на прикордонників обов’язки контролю за дотриманням у районах несення служби за збереженням природних ресурсів, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси