На Закарпатті заскочили на гарячому переправника осіб через кордон

НАЗАД
27 жовтня 2023 15:00

У Берегівському районі Закарпатської області оперативники Чопського загону затримали місцевого жителя, який організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон.

За 2000 $ переправник мав забезпечити переміщення з України до Угорщини двох чоловіків призовного віку. Його затримали на околиці н.п. Вилок після отримання від клієнтів частини оплати.

Правоохоронці встановили, що організатор підшукав «клієнтів» через соцмережі та дистанційно керував їхніми діями аж до безпосередньої зустрічі у прикордонні. Чоловіки зустрілися у визначений час у Мукачево, далі на таксі дісталися Вилка. Переправник вказав «клієнтам» дорогу до кордону в обхід пункту пропуску «Вилок», а сам мав намір перетнути кордон законним шляхом через цей же пункт пропуску.

Організатора затримали безпосередньо перед пунктом пропуску в порядку ст.208 КПК України. Обох його «клієнтів» зупинили за кількасот метрів до держрубежу.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили автомобіль «Кіа», яким правопорушників доставили до кордону, три мобільні телефони та грошові кошти у розмірі 1 350 $.

Відносно переправника порушено кримінальну справу за ч.3 ст.332 ККУ.

Затриманих військовозобов’язаних чоловіків притягнуто до адмінвідповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

Тривають слідчі дії.

Заходи проводили спільно оперативники Мукачівського загону та співробітники Нацполіції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури. У затриманні також брали участь курсанти Національної академії Держприкордонслужби України, які наразі проходять практичну підготовку у підрозділах охорони кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси