На Закарпатті українські та словацькі прикордонники затримали 20 афганців, ще 6 афганців виявили у Києві

НАЗАД
18 червня 2015 14:30

Минулої доби в  рамках проведення спільної операції «Кордон - 2015»   прикордонники Чопського загону у взаємодії зі словацькими прикордонниками  затр

Минулої доби в  рамках проведення спільної операції «Кордон - 2015»   прикордонники Чопського загону у взаємодії зі словацькими прикордонниками  затримали 2 групи нелегалів з Азії, які мали на меті у незаконний спосіб потрапити до країн ЄС.

Отримавши інформацію про рух невідомих осіб у напрямку кордону, прикордонники відділу «Новоселиця» Чопського загону одразу вирушили на затримання. З прибуттям на місцевість охоронці кордону виявили ознаки перебування великої групи людей, а також сліди подолання інженерних споруд. Повідомивши дану інформацію словацьким прикордонникам, правоохоронці організували пошук правопорушників. Інструктор зі службовим собакою, що входили до оперативної групи, за кілька десятків метрів до українсько-словацької межі затримали 7 чоловіків без документів. Зі слів «мандрівників» всі вони є громадянами Афганістану, а пунктом призначення своєї подорожі вказали Австрію. Ще трьох їхніх земляків затримав прикордонний патруль Словацької Республіки. Згідно умов Угоди про Реадмісію осіб, їх було передано українським прикордонникам встановленим порядком.

Наразі особи правопорушників встановлюються та спільно з підрозділами СБУ проводяться перевірочні заходи. 

Крім того сьогодні вранці  на ділянці відповідальності цього відділу прикордонниками Чопського загону було затримано ще 10 громадяни Афганістану.  Чоловіки так само не мали документів та намагалися поза пунктом пропуск перетнути кордон  у Словаччину.

Також у ході заходів в рамках операції «Кордон-2015» спільною міжвідомчою групою, до складу якої увійшли прикордонники та співробітники  МВС і ДМС, на приватній квартирі в Деснянському районі міста Києва виявлено 6 громадян Афганістану без документів. Затримані повідомили, що прибули на територію України з метою подальшого переміщення до країн ЄС  через західні ділянки кордону.

Наразі стосовно виявлених громадян складено адміністративні матеріали за ст.203 КУпАП.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси