На Закарпатті викрили ділків, які розробили схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку

НАЗАД
10 липня 2024 16:45

Оперативні співробітники Чопського прикордонного загону спільно зі співробітниками СБУ та Нацполіції припинили діяльність угруповання, яке організовувало виїзд військовозобов’язаних за межі України  як водіїв міжнародних пасажирських автобусів. Заходи проводили за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що два жителі Мукачівського району - власники компаній, які займаються міжнародними пасажирськими перевезеннями, брали до себе на роботу чоловіків та оформляли їх водіями. Відповідно, вносили дані про «нових співробітників» до інформаційної системи «Шлях», що давало останнім можливість виїзду за кордон. Вони виїжджали під виглядом других водіїв з метою або відпочинку за кордоном, або подальшого не повернення на територію України.

У рамках кримінального провадження, за місцями реєстрації та проживання фігурантів правоохоронці провели  чотири санкціоновані обшуки, за результатами яких вилучили документацію на автотранспортні підприємства, а також мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи ділків тощо.

На підставі зібраних доказів, обом фігурантам справи повідомили про підозру у  вчиненні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Вирішується питання про обрання запобіжного заходу переправникам.

Тривають слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси