На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого прикордонника Віктора Синько

НАЗАД
10 листопада 2023 16:07

Сьогодні в Ужгороді відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя-прикордонника Віктора Синько.

Пам’ятний знак установили на фасаді Ужгородського ліцею №12, де свого часу навчався прикордонник.

Штаб-сержант Віктор Синько загинув 12 травня цього року під час виконання бойового завдання на сході України. Воїн боронив рідну землю від ворога у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Львівського прикордонного загону. Це був уже не перший бойовий досвід воїна. У 2014 році він одним з перших став на захист України, коли на її територію зазіхнули російські окупанти. Після повномасштабного вторгнення ворога Віктор знову став до зброї. Життя Героя обірвалося в одному з боїв у районі населеного пункту Григорівка Донецької області.

Ідею створення та встановлення меморіальної дошки реалізовано за ініціативи керівництва Чопського прикордонного загону. Проєкт та ескіз попередньо погодили з родиною загиблого. Виготовлення пам’ятного знаку профінансували благодійники.

На урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки взяли участь міський голова Ужгорода, керівництво і персонал Чопського прикордонного загону, рідні та друзі полеглого захисника. Чин освячення пам’ятного знаку звершив військовий капелан Чопського загону протоієрей Сергій Ємець.

Пам’ять полеглого Героя вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Слава Герою України! Вічна пам’ять усім полеглим захисникам!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси