На Закарпатті учасники злочинного угруповання постануть перед судом

НАЗАД
01 липня 2022 16:12

На Закарпатті постане перед судом злочинне угруповання, яке займалось незаконним переправленням осіб через кордон.

В середині квітня 2022 року оперативники Мукачівського прикордонного загону спільно зі співробітниками контррозвідки УСБУ в Закарпатській області затримали поблизу кордону трьох громадян України, коли ті саме переправляли до Румунії трьох чоловіків призовного віку.

Співробітники головного відділу оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону встановили особу організатора злочину. Ним виявився 56-річний житель Тячівського району, який підшуковував потенційних військовозобов’язаних «клієнтів» та, за допомогою ще двох поплічників, систематично здійснював переправлення їх через кордон річкою Тиса. Свої послуги чоловік оцінив у 5-6 тисяч євро з однієї особи.

Усім трьом учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб).

Наразі матеріали справи з обвинувальним актом вже скеровано до суду.

За скоєне організатору та іншим його спільникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи проводились за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури спільно з представниками Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси