На Закарпатті та Одещині прикордонники долучилися до благодійного забігу на честь загиблих захисників України

НАЗАД
31 серпня 2024 16:25

Окрім Волині, забіг під назвою «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» відбувся сьогодні в обласному центрі Закарпаття і на Одещині.

У забігу на Закарпатті взяли участь понад 1000 людей, серед яких чимало рідних загиблих захисників. Вшанувати пам’ять полеглих побратимів прийшли також майже чотири десятки прикордонників Чопського і Мукачівського загонів.

Військовослужбовиця відділу «Ужгород» Марія Шепентал пробігла сьогодні дистанцію довжиною два кілометри на честь свого батька - підполковника Віктора Шепентала, який загинув 10 жовтня 2014 року внаслідок бойового зіткнення з незаконними формуваннями в районі населеного пункту Новотроїцьке Донецької області.

Прикордонник Василь Беца подолав дистанцію завдовжки п’ять кілометрів на честь свого друга – полеглого прикордонника Романа Гаврилюка, який загинув 17 травня 2024 року під час виконання бойового завдання. Василь розповідає: «Роман був світлою і доброю людиною, водночас, знаю його як професійного легкоатлета і мужнього, хороброго воїна. Я беру участь у цьому заході уже вчетверте і сьогодні біг дистанцію з думками про Романа та усіх тих, хто віддав життя за свободу нашої країни».

Також прикордонники долучились до благодійного забігу на честь вшанування пам’яті загиблих героїв на Одещині, у містах Білгород-Дністровський та Ізмаїл.

Ми пам’ятаємо кожного захисника та захисницю, які загинули, боронячи Батьківщину. Назавжди в нашому строю! Співчуваємо всім, хто переживає важкий біль втрати найрідніших! Вічна пам’ять і слава Героям! Слава Україні!

Забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» - ще щорічна акція, яка проводиться одночасно в Україні та інших державах світу. Її метою є вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси