На Закарпатті провели в останню путь Героя-прикордонника Олександра Донця

НАЗАД
24 сiчня 2024 09:04

Прикордонники Чопського загону попрощалися з полеглим у бою за Україну побратимом старшим сержантом Олександром Донцем.

Олександр народився в Ужгороді 20 вересня 1997 року. Після завершення навчання в Природничо-гуманітарному коледжі Ужгородського Національного Університету у травні 2018-го був призваний на строкову службу та виконував військовий обов’язок у підрозділах Чопського загону. З 2018 по 2021 рік продовжив службу на контрактній основі, після чого демобілізувався.

З початком повномасштабного вторгнення Олександр В’ячеславович був призваний на військову службу по мобілізації та призначений у Чопський прикордонний загін.

У квітні 2022 року був переведений до Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса і в його складі виконував бойові завдання. У січні цього року старший сержант Олександр Донець у складі прикордонної комендатури швидкого реагування вирушив на захист України для виконання бойових завдань в одну із найгарячіших точок фронту, де разом з іншими побратимами брав участь в відсічі збройній агресії, проявляючи при цьому сміливість та рішучість.

Вночі 16 січня 2024 року Олександр В’ячеславович, у складі групи військовослужбовців здійснював оборону позицій поблизу населеного пункту Новодяне Луганської області. Незабаром розпочався черговий штурм позицій противником, ворога було відбито, але Олександр з того бою не повернувся. Він отримав поранення, несумісні з життям.

Героя поховали у його рідному Ужгороді. Попрощатися з ним прийшли рідні, друзі, побратими.

Заупокійну літію біля будинку, де проживав полеглий воїн, та чин похорону прикордонника звершив капелан Чопського загону протоієрей Сергій Ємець. Героя поховали на Алеї Слави міста Ужгород.

Світла пам’ять та вічна слава полеглому захисникові України! Герої не вмирають!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси