На Закарпатті прикордонники затримали нігерійця і двох українців, які виїжджали за підробленими документами

НАЗАД
30 грудня 2022 13:37

Учора прикордонники Чопського загону припинили три спроби незаконного перетину держрубежу.

Правопорушників виявили у пунктах пропуску «Чоп (Дружба)» та «Тиса» на кордоні з Угорщиною, а також у пункті пропуску «Малий Березний» на кордоні зі Словаччиною.

Одного з них затримали під час перевірки документів у пасажирів потягу «Чоп – Захонь». Іноземець надав на контроль закордонний паспорт громадянина Нігерії, який викликав у прикордонного наряду сумніви у його дійсності. Під час поглибленої перевірки правоохоронці встановили, що документ підроблений. Пред’явник паспорта, громадянин Нігерії, зізнався прикордонникам, що придбав підробку за 3000 доларів США, оскільки його термін дії його паспорта закінчився.

Також за підробленими документами намагалися виїхати двоє громадян України, жителі Київщини і Харківщини. Вони сподівалися перетнути кордон, вдаючи себе за хворих, виключених з військового обліку. Однак, їм не вдалося обманути прикордонників, які одразу виявили підробки.

Тепер кожному з хитрунів доведеться відповідати перед законом. Після встановлення всіх обставин справи їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Окрім того, на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції направлено повідомлення про виявлення фактів кримінальних правопорушень, передбачених ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси