На Закарпатті прикордонники викрили незаконні наміри п'ятьох правопорушників

НАЗАД
28 жовтня 2022 15:57

Впродовж минулої доби прикордонники Чопського загону затримали чотирьох чоловіків, які мали намір у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон, та жінку, яка допомагала одному з них у цьому.

Учора ввечері за допомогою технічних засобів прикордонники зафіксували поблизу населеного пункту Паладь-Комарівці Ужгородського району рух двох осіб у бік держрубежу. На їх пошуки вислали прикордонний наряд, який невдовзі затримав невідомого чоловіка. Той мав при собі паспортні документи на ім’я громадянина України та виявився жителем Донеччини. Неподалік від місця його затримання виявили й місцеву жительку. У ході перевірочних заходів правоохоронці встановили, що саме вона провела чоловіка до кордону, вказала напрям руху до Словаччини та надала йому поради, як рухатися далі.

Іншого правопорушника затримав прикордонний наряд відділу «Ужгород». У ході патрулювання військовослужбовці помітили за 150 метрів від кордону незнайомця, що прямував у бік Словаччини.

Ще двох чоловіків, жителів Києва та Херсона, затримали під час проходження ними прикордонного контролю на виїзд з України у пунктах пропуску «Ужгород» і «Малий Березний». Обидва надали на контроль документи, які начебто посвідчували їхню інвалідність. Однак, у ході перевірки прикордонники встановили, що пред’явлені чоловіками довідки МСЕК, пенсійні посвідчення та тимчасові посвідчення військовозобов’язаного містять ознаки підробки.

Наразі правопорушникам доведеться відповідати перед судом за спробу незаконного перетину державного кордону. Окрім того, у діях осіб, що надали на контроль підроблені документи, вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Також на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції направлено повідомлення про виявлення в діях закарпатки ознак правопорушення, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси