На Закарпатті прикордонники разом з курсантами затримали групу нелегальних мігрантів із В’єтнаму та їх переправника

НАЗАД
15 листопада 2017 10:39

Групу нелегальних мігрантів та їх ймовірного переправника затримали учора ввечері на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону та курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, які прибули для посилення бор

Групу нелегальних мігрантів та їх ймовірного переправника затримали учора ввечері на Закарпатті прикордонники Мукачівського загону та курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України  ім. Б. Хмельницького, які прибули для посилення боротьби з проявами протиправної діяльності на кордоні.  

Під час патрулювання наряд за допомогою приладу нічного бачення спостерігав рух шести осіб від околиці села Тисобикень Виноградівського району у напрямку держрубежу. Вже за кілька хвилин група реагування від відділу «Вилок» Мукачівського загону разом із курсантами затримали за 50 метрів від кордону нелегальних мігрантів, коли ті саме намагались подолати загороджувальний паркан.

Затриманими виявились п’ятеро чоловіків та одна жінка. Лише один із затриманих мав при собі паспорт громадянина Чехії. Решта подорожувальників повідомили, що є громадянами В’єтнаму, але жодних документів при собі не мали. У ході подальших пошукових заходів прикордонники виявили неподалік ще й автомобіль, який належить затриманому громадянину Чехії. Іноземець зізнався, що підвозив в’єтнамців, які мали намір незаконно перетнути кордон з Угорщиною.

З метою проведення фільтраційних заходів та складання адміністративних документів, усіх іноземців доставлено до відділу прикордонної служби «Вилок».

Наразі щодо громадянина Чехії до Виноградівського відділу поліції в Закарпатській області направлено повідомлення для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Правову оцінку діям мандрівників та їх ймовірного переправника  визначатиме суд.

Ще одного іноземця, котрий планував поза пунктами пропуску потрапити до Польщі, затримали за 200 метрів від кордону. Громадянина Туреччини зупинили прикордонники відділу «Краківець» Мостиського загону та доправили до пункту тимчасового тримання загону, а також склали на порушника протокол за спробу незаконного перетину кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси