На Закарпатті прикордонники продовжують протидіяти нелегальній міграції

НАЗАД
25 червня 2019 16:30

Учора ввечері прикордонники Чопського загону спільно з оперативними підрозділами Західного регіонального управління та Нацполіцією затримали двох порушників та трьох пособників.

Громадянину Туреччини не вистачило 600 метрів, аби дістатись Словаччини. Завдяки швидкому реагуванню військовослужбовців відділення «Оноківці» на інформацію колег-оперативників, спробу порушення державного кордону було не допущено. Порушник, який заявив, що він є громадянином Туреччини, із собою не мав жодних документів, тому й вирішив оминути пункти пропуску. Тепер іноземцю доведеться відповідати в адміністративному порядку відповідно до ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

У рамках цих заходів співробітники Держприкордонслужби  затримали ще двох громадян Туреччини та одного – Азербайджану. Щодо них розпочато кримінальне провадження за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

А напередодні дільничний інспектор відділу «Ужгород» у взаємодії із співробітниками Нацполіції, неподалік держрубежу затримали іноземця, який повідомив, що він є громадянином Єгипту і також був без документів. Встановлено, що раніше іноземець навчався в одному з вишів України, проте торік його відрахували з навчального закладу. Для встановлення особи затриманого та мети перебування у прикордонні, іноземця доставлено до прикордонного підрозділу.

У діях порушника вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ст.202 КупАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду-виїзду».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси