На Закарпатті прикордонники перервали транскордонний «вояж»

НАЗАД
12 лютого 2024 14:00

Співробітники оперативно-розшукового відділу Чопського загону ліквідували стійкий канал незаконного переправлення осіб призовного віку через українсько-угорський кордон.

Переправники неодноразово організовували протиправну діяльність на різних ділянках держрубежу у межах Закарпатської області. Заходи з документування та ліквідації каналу проводилися у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» спільно з оперативниками Мукачівського прикордонного загону та співробітниками Нацполіції, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що 63-річний закарпатець познайомився у місті Ужгород з майбутнім «клієнтом» та запропонував доправити його до Угорщини за грошову винагороду у розмірі 3500 доларів США. За вказівкою переправника, чоловік самотужки дістався до міста Берегово, а звідти його автомобілем доправили до помешкання у селищі Вилок. Будинок знаходився за кількасот метрів від річкової ділянки кордону, тож у слушний момент «клієнт» мав подолати водойму вплав. При цьому, йому пообіцяли переправити його речі до Угорщини, де він мав сплатити решту суми.

Переправника і його «підопічного» затримали під час передачі першої частини коштів у сумі 1500 доларів США. Разом з ними затримали пособника, який забезпечив плавця гідрокостюмом.

Організатора незаконної схеми затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі йому винесено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Проводяться слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси